/ фото: Срђан Бољевић
19/09/2021 u 08:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мјере увећале број вакцинисаних

Посљедњих дана број вакцинисаних знатно је порастао

Откако је построжен улазак у тржне центре, број вакцинисаних нагло је порастао. Само у Подгорици је у посљедњих недјељу дана имунизовано хиљаду грађана више него у првих десет дана септембра, казала је Радију Црне Горе докторица Дома здравља Слађана Рачић.

Према подацима здравствених установа, строже епидемиолошке мјере дају резултате. Посљедњих дана број вакцинисаних знатно је порастао.

У главном граду је имунизовано хиљаду грађана више него у првих десет дана септембра, изјавила је за Радио Црне Горе докторица Слађана Рачић из подгоричког Дома здравља.

image
фото: Лазар Ружић

- Од 11. до 17. септембра у Подгорици је имунизовано 6.860 особа, од тога 4.950 првом дозом вакцине. Вјерујемо да је то резултат одговорности грађана који желе да се заштите и да нормално живе и раде, али је то такође и показатељ да прописане мјере дају резултате- истиче Рачић.

Докторица Рачић је појаснила да се вакцинални пункт Музички центар претвара у патронажни стационар гдје ће ковид пацијенти са благом и умјереном клиничком сликом примати терапију. На тај начин жели се помоћи Јединици за патронажу која дневно обиђе и до 700 болесника.

Како је саопштено из Дома здравља, грађани Подгорице се од понедјељка могу вакцинисати у здравственом објекту Центар који се поново отвара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. oktobar 2021 05:16