Министарство капиталних инвестиција / - фото: МКИ
31/05/2022 u 14:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МКИ: Одржани традиционални Сусрети друмских превозника у Босни и Херцеговини

Сусрети се успjешно организуjу од 2005. године и прилика су за представљање промjена у међународноj и унутрашњоj транспортноj легислативи, технолошким унапређењима, производима и услугама

Сусрети превозника, коjе Спољнотрговинска комора Босне и Херцеговине организуjе у сарадњи са Министарством комуникациjа и транспорта БиХ, одржани су 27. и 28. маjа у Сараjеву, саопштено је из Министарства капиталних инвестиција. 

Како се наводи, традиционални Сусрети друмских превозника у Босни и Херцеговини, отворили су уз пригодно обраћање предсjедник Спољнотрговинске коморе Босне и Херцеговине Ахмет Егрлић и  шеф Кабинета министра комуникациjа и транспорта Босне и Херцеговине Радивоjе Паjић, уз добар одзив представника превозничких предузећа коjа обављаjу међунардони превоз путника и терета.

- Сусрети се успjешно организуjу од 2005. године и прилика су за представљање промjена у међународноj и унутрашњоj транспортноj легислативи, технолошким унапређењима, производима и услугама, размjену корисних информациjа и међусобно упознавање - казали су из Министарства капиталних инвестиција.

Додају да су поред представника организатора Министарства комуникациjа и транспорта Босне и Херцеговине, Граничне полициjе Босне и Херцеговине, Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, Ентитетских привредних комора, учешће на овоj конференциjи узели и представници, Министарства грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре Републике Србиjе, Привредне коморе Црне Горе, Привредне коморе Србиjе, Господарске зборнице Словениjе, Хрватске господарске коморе, представник Секретариjата Транспортне заjеднице Jугоисточне Еуропе, угледни стручњаци за одређена питања из области међународног транспорта из Босне и Херцеговине и Словениjе.

Представници Министарства капиталних инвестициjа начелник за друмски саобраћаj и хомологациjу возила Боjан Радоман учествовао jе на панелу Проходност на граничним прелазима – регион - Детекциjа стања на кључним граничним прелазима и очекивања, док jе начелник Дирекциjе за инспекциjски надзор у друмском саобраћаjу Далибор Милошевић учествовао на панелу Међународна сарадња у области надзора друмског превоза – Искуства и могућа унапређења, поручили су из МКИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:40