Arhiva / Trinaestojulska nagrada
02/07/2024 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MKM ne učestvuje u predlaganju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima Trinaestojulske nagrade

Povodom medijskih navoda, nakon Odluke Žirija o dobitnicima Trinaestojulske nagrade, Ministarstvo kulture i medija saopštilo je da ne učestvuje u predlaganju, izboru i donošenju odluke o dobitnicima ovog priznanja.

- Podsjećamo javnost da Skupština Crne Gore, u skladu sa članom 19 Zakona o državnim nagradama, imenuje članove žirija za Trinaestojsku nagradu. Uloga Ministarstva kulture i medija u procesu dodjeljivanja Trinaestojulske nagrade  je isključivo administrativne prirode za potrebe rada žirija. U cilju blagovoremenog izvršavanja obaveza koje proističu iz Zakona o državnim  nagradama Ministarstvo kulture i medija se obratilo Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore radi imenovanja predsjednika i 6 članova Žirija aktima od 6.3.2024. i 24.4.2024. - navode u saopštenju.

Lista kandidata za Trinaestojulsku nagradu

Dodaju da je Administrativni odbor na 13. Sjednici održanoj 25. 4. 2024. predložio Skupštini imenovanje Žirija za Trinaestojulsku nagradu.

Radulović, Sekulić, Marojević i Koprivica dobitnici Trinaestojulske nagrade

- Na Petoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja (šesti dan), 13. 5.  2024. održanoj u okviru tačke Izbori, imenovanja i razrješenja poslanici su usvojili i:  Predlog odluke o imenovanju predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade.  Odluka o imenovanju Žirija je objavljena 16. 5. u Službenom listu CG. Dana, 27. juna 2024. godine, održana je sjednica Žirija na kojoj je donešena Odluka o dobitnicima nagrada - zaključuju u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 16:18