Ilustracija / - M.L.V.
12/02/2024 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mogućnost apliciranja za bespovratna sredstva kroz EU projekat EENergy

Svako preduzeće može aplicirati za maksimalno deset hiljada eura bespovratnih sredstava, sa 100 odsto finansiranjem, navode iz Ministarstva ekonomskog razvoja

Ministarstvo ekonomskog razvoja, kao koordinator projekta Enterprise Europe Network Montenegro, pozvalo je zainteresovane da apliciraju za bespovratna sredstva u okviru EU projekta EENergy.

- Od 2. februara možete aplicirati za EU projekat EENergy i dobiti do deset hiljada eura za unapređenje energetske efikasnosti u vašem preduzeću, navodi se u pozivu.

Iz Ministarstva je saopšteno da se novac može direktno ulagati u novu opremu ili u sertifikacije, energetske revizije i slično.

- Svako preduzeće može aplicirati za maksimalno deset hiljada eura bespovratnih sredstava, sa 100 odsto finansiranjem, navodi se u saopštenju.

Ukupno devet miliona eura biće raspoređeno kao 900+ grantova za mala i srednja preduzeća širom Evrope.

- EENergy je osmišljen sa ambicijom da podrži zelenu tranziciju u malim i srednjim preduzećima i osigura široku energetsku efikasnost širom Evrope. Projekat se sprovodi u saradnji sa Enterprise Europe Network održivim uslugama u okviru programa Jedinstvenog tržišta EU – Single Market Program, objasnili su iz Ministarstva.

Rok za prijave je 15. april.

Više infomacija o samom projektu i načinu apliciranja možete naći na sljedećem linku: https://www.eenergy-project.eu/

- Ne propustite priliku da unaprijedite poslovanje vaše kompanije, poručili su iz Ministarstva.

Za više informacija se možete obratiti na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:21