/ foto: radoje živković
19/12/2023 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Montefarm: Prema najavi dobavljača dodatne količine lijeka Taksol u naredna dva dana

Činimo sve što nam zakonski okviri dozvoljavaju da, što je moguće prije, obezbijedimo dodatne količine, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti kao i do sada Institut za onkologiju KCCG, navode u saopštenju

Iz Monteframa su saopštil, vezano za lijek Taksol, Montefarm nije direktni uvoznik ljekova i medicinskih sredstava, već za potrebe sistema javnog zdravstva raspisuje tendere za njihovu nabavku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

- Zastoj koji se povremeno javi u isporuci bilo kog lijeka ili sredstva najčešće nastaje zbog nemogućnosti dobavljača da isporuči ugovorenu količinu i to uglavnom usljed problema kod samog proizvođača. Lijek Taksol koji koriste onkološki pacijenti nalazi se na Listi ljekova pod zaštićenim imenima Sindaxel inf.1*30ml i Pataxel konc.rastvor za inf.1*30mg/ml, te je MONTEFARM tokom godine vršio nabavku i jednog i drugog shodno raspoloživim količinama kod dobavljača. Od 01.12-18.12.tekuće godine (18 dana decembra) isporučeno je ukupno 513 kutija Institutu za onkologiju KCCG i prema najavi dobavljača tokom naredna 2 dana očekujemo dodatnih 120 kutija, koliko su trenutno u mogućnosti da isporuče- navodi se u saopštenju.

U međuvremenu MONTEFARM je u stalnom kontaktu sa ovlašćenim uvoznicima i nosiocima dozvola za stavljanje u promet pomenutih ljekova.

-  Činimo sve što nam zakonski okviri dozvoljavaju da, što je moguće prije, obezbijedimo dodatne količine, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti kao i do sada Institut za onkologiju KCCG- navode u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:46