Instalacija računarske opremen u podgoričkim školama / - MPNI
06/02/2024 u 08:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Počela je instalacija računarske opreme u srednjim školama u Podgorici

Upotreba tehnologije u obrazovnom sistemu donosi unapređenje nastavnog procesa i dalekosežne rezultate u obrazovnom sistemu, poručuju iz MPNI

Postavljanjem opreme Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici počeo je da se primjenjuje projekat Ministarstva prosvete, nauke i inovacija opremanja podgoričkih srednjih škola računarskom opremom.

Podgorički gimnazijalci dobićei dvije računarske učionice sa 32 računara, dva televizora 65 inča, i dva multifunkcionalna uređaja, dok su za kabinete predviđena tri računara, tri televizora 65 inča i jedan laptop, saopštavaju iz Ministarstva.

U Školi za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić" računarska oprema će biti instalirana u dvije računarske učionice i to 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna uređaja, a u kabinetima tri računara, tri televizora 65 inča i pet laptopova.

Dvije računarske učionice u Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešović" biće opremljene sa takođe 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna uređaja, a kabineti sa tri računara, tri televizora 65 inča i sedam laptopova.

Srednja elektrotehnička škola,,Vaso Aligrudić" dobiće dvije računarske učionice sa 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna uređaja i kabinete opremljene sa tri računara, tri televizora 65 inča i šest laptopova.

Računarsku učionicu Srednje građevinsko-geodetske škole "Inž. Marko Radević", IT timovi će opremiti sa 16 računara, jednim televizorom 65 inča I jednim multifunkcionalnim uređajem, dok će u kabinetima biti instalirana tri računara, tri televizora 65 inča i tri laptopa.

Sa 16 računara, jednim televizorom i jednim multifunkcionalnim uređajem, biće opremljena računarska učionica Srednje stručna škole "Ivan Uskoković", a za kabinete su predviđena tri računara, isto toliko televizora 65 inča i četiri laptopa.

U kabinetima Srednje stručne škole "Spasoje Raspopović" instaliraju se po tri računara, televizora i laptopa, dok će računarska učionica imati 16 računara, jedan televizor 65 inča i jedan multifunkcionalni uređaj.

Medicinari iz  Stručne medicinske škole u dvije računarske učionice dobijaju 32 računara, dva televizora 65 inča, 2 multifunkcijski uređaj dok će u kabinetima biti instalirana tri računara, tri televizora i sedam laptopova.

I Umjetnička škola za muziku i balet "Vasa Pavić" imaće računarsku učionicu sa 16 računara, jednim televizorom i multifunkcionalnim uređajem a kabineti će biti opremljeni sa tri računara, tri televizora 65 inča i jednim laptopom.

- Jedan od prioriteta našeg Ministarstva je ulaganje u opremu za izvođenje nastave u vaspitno-obrazovnim ustanovama naše države. U Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija smo svjesni važnosti i dalekosežnih rezultata koje upotreba tehnologije u obrazovnom sistemu donosi, te se stoga trudimo da pomoću digitalnih alata, konstantno unapređujemo nastavni proces - poručili su iz MPNI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:15