Sjednica Vlade / - VLADA CG
26/07/2024 u 19:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

MPNI: Vlada usvojila predlog za davanje saglasnosti Opštini u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću

Vlada Crne Gore je usvojila Predlog Ministarstva prosvjete nauke i inovacija (MPNI) za davanje saglasnosti Opštini Nikšić za prenos prava raspolaganja na nepokretnosti u cilju izgradnje Centra za autizam u Nikšiću, saopšteno je iz MPNI.

- Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je prepoznalo značaj ove inicijative ne samo za Nikšić, već i za cijelu Crnu Goru kako bi se obezbijedili adekvatni uslovi i pružila kvalitetna podrška djeci i mladima sa poremećajima iz spektra autizma u svrhu stručnog i kontinuiranog rada sa korisnicima, ali i pružanja neophodne podrške roditeljima. Prepoznajući izazove u rješavanju ovog problema i neophodnu uključenost svih institucija, Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija na ovaj način pokazuju spremnost da se u narednom periodu intenzivno uključe u realizaciju svih sličnih inicijativa, ističe se u saopštenju.

Iz MPNI su kazali da će njihovi i predstavnici Opštine Nikšić potpisati Memorandum o saradnji u cilju realizacije predmetnog projekta.

Vlada usvojila predlog: Opština Gusinje dobila saglasnost za izgradnju fiskulturne sale i teniskog terena

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:06