Борис Мугоша / - Фото: Приватна архива
20/08/2021 u 15:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мугоша предложио саслушање надлежних у здравству и просвjети

Мугоша указуjе на чињеницу да значаjно расте броj новозаражених и да имамо потврђено присуство делта соjа, односно да jе епидемиолошка ситуациjа озбиљно погоршана

Посланик СД-а и замjеник предсjедника скупштинског одбора за здравство, рад и социjално старање Борис Мугоша предложио jе предсjеднику и члановима наведеног одбора да се до краjа августа одржи саслушање надлежних у здравству и просвjети на тему: Епидемиолошка ситуациjа у Црноj Гори, са посебним освртом на почетак школске године. Такође како наводи у саопштењу, Мугоша предлаже да наведено саслушање буде предмет заjедничке сjеднице скупштинског одбора за здравство и одбора за просвjету.

Посланик СД-а jе обавиjестио предсjедника и чланове Одбора за здравство, рад и социjално старање да jе обавио разговор са предсjедником скупштинског одбора за просвjету, коjи jе сагласан са идеjом организовања заjедничке сjеднице оба Одбора и са предложеном темом саслушања. 

image
- ФОТО: СОЦИЈАЛДЕМОКРАТЕ

Мугоша указуjе на чињеницу да значаjно расте броj новозаражених и да имамо потврђено присуство делта соjа, односно да jе епидемиолошка ситуациjа озбиљно погоршана. Он даље наводи да према одредjеним подацима, за период од 4. до 17. августа, Црна Гора биљежи наjлошиjе епидемиолошке параметре у Европи.

– Иако смо имали саслушање надлежних (из здравства) краjем jула, додуше без присуства министарке здравља, због озбиљности циjеле ситуациjе сматрам да jе веома важно да са надлежнима размиjенимо аргументе о многим аспектика наведене проблематике (адекватност предузетих мjера, спремност здравственог система да одговори потенциjалним различитим сценариjима ширења вируса и др.). Свjесни смо да су посљедице епидемиолошке ситуациjе видљиве на многе сегменте друштва а посебно на процес образовања дjеце у Црноj Гори, коjа “трпе” посљедице наших, односно одлука надлежних органа – истиче он.

Као што сам и до сада радио, желим и да ово потенциjално саслушање буде резултат заjедничке одлуке свих чланица и чланова нашег Одбора, навео је Мугоша.

– Зато га на оваj начин и иницирам, надаjући се да ће због значаjа предложене проблематике ово бити заjедничка инициjатива свих чланица и чланова Одбора –закључуjе Мугоша у мејлу достављеном предсjеднику и члановима скупштинског одбора за здравство, рад и социjално старање.

Предлог посланика Мугоше подржали су сви чланови Одбора за здравство, рад и социjално старање из опозициjе, наводи се  у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:19