Mujović / FOTO: Saša Matić/Vlada
04/07/2024 u 15:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mujović: Projekat izmiještanja korita rijeke Ćehotine od državnog značaja

Na današnjoj sjednici, Vlada Crne Gore je prihvatila predlog Ministarstva energetike i rudarstva da se projekat izmiještanja toka rijeke Ćehotine proglasi projektom od javnog interesa.

- Smatram da je ovo odraz odgovornosti Vlade, te da je ovo bio neophodan gest iz prostog razloga što je ovaj projekat zaista od najvećeg državnog značaja, kazao je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

On je istakao da je projekat izmiještanja toka rijeke Ćehotine morao biti realizovan nekoliko godina unazad, te da smo zbog činjenice da do toga nije došlo, danas u situaciji da je dinamika iskorišćavanja uglja takva „da smo došli praktično do krajnjih granica aktuelnog nalazišta uglja i da su se pojavile pukotine u toku rijeke Ćehotine koje prijete i ljudskim životima i samom daljem procesu eksploatacije“.

Ministar je poručio da se ne smije dalje čekati, kao i da se u proces realizacije izmiještanja toka rijeke Ćehotine mora krenuti po hitnoj proceduri. S tim u vezi, Ministarstvo energetike i rudarstva je zajedno sa Ministarstvom prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i Sekretarijatom za zakonodavstvo pribavilo svu nephodnu dokumentaciju kako bi se ovaj projekat što prije realizovao.  

Ekološke organizacije traže da Vlada osustane od planova izgradnje HE na Ćehotini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 15:56