/ - FOTO: RCUD, SA DANAšNJE PORTAGE
19/01/2023 u 18:33 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

NADLEŽNI NE ODUSTAJU: Helikopter FRONTEX-a u noćnim satima pretražuje more u nadi da će pronaći dječaka

Nadležni se nadaju da će more biti mirnije i vidljivost bolja, i da će ronioci tako moći da pretraže oko priobalnog djela

Potraga za dječakom kojeg je prije tri noći talas povukao u more, nastavljena je i u noćnim časovima, saznaje portal Dan od izvora iz akcije traganja. Noćas jedan od helikoptera, angažovanih u ovoj akciji,  nadleće nad hercegnovskom obalom.

Kako nam je saopšteno riječ je o helikopteru FRONTEX-a, evropske agencije za zaštitu granica, koji je angažovan preko NCC Podgorica. Ovu informaciju za portal Dan potvrdio je i Žarko Lukšić iz UPSUL. 

Za sada nema više informacija o aktivnostima koje su se nastavile i u noćnim časovima. Međutim, primjetni su napori nadležnih  u namjeri da pronađu dječaka...

Podsjećamo, kako je portal Dan  objavio, dnevna akcija traganja za dječakom završena je oko 15 časova pretragom zaliva, a biće nastavljena sjutra.

(VIDEO) Potraga za dječakom: Sjutra dižu dronove, najveća nada ronioci

Kako je kazao ranije za portal Dan Žarko Lukišć  iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanje lukama, pretražen je kompletan dio hercegnovskog zaliva, od Kumbora, Zelenike, Meljina, Škevra, Sutorine do rta Kobile i Rosa.

Za sjutra je planirano, ukoliko dozvole vremsnki uslovi, podizanje dronova, pojačavanje broja plovila. Nadležni se nadaju da će more biti mirnije i vidljivost bolja, i da će ronioci tako moći da pretraže oko priobalnog djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:15