/ - FOTO: DAN
30/09/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najstarija i najmasovnija regata: Hrvatskim Jadranom zaplovila jedrilica iz Crne Gore

92. Mrduja, najstarija je i najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana, i jedna od najstarijih u Evropi, a svake godine okuplja oko 200 brodova i 1.500 jedriličara na ruti od Splita do Mrduje i nazad

Prava morska ljepotica, Maxi Jena, crnogorski brod, pobjednik zadnje dvije Mrdujake regate, i ove je godine učesnik najstarije i najmasovnije regate u hrvatskom Jadranu.

Prema nezvaničnim informacijama, i ovaj put je pomenut brod među onima koji hrle ka pobjedi.

92. Mrdujska regata centralni je događaj Splitskog Festivala Jedrenja, a start regate moguće je gledati uživo sa Sustipana, s velikog lukobrana ACI-a, sa šetnice na potezu od Zvončaca do uvale Ježinac kao i s brodica koje plove uz regatnu stazu

Mrduja, najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana počela je startom u 11.00 sati, podno Sustipana u Splitu.

image
- FOTO: DAN

Kraj septembra  poznat je po održavanju ove regate koja predstavlja spektakl za sve Splićane i njihove goste, s obzirom da se radio o regati koja tradicionalno okuplja rekordan broj jedriličare iz čitave regije, uz veliki broj domaćih i stranih gostiju.

Ove godine očekuje se dvjestotinjak brodova i rekordan broj sudionika.

Mrduja tradicionalno okuplja i veliki broj manjih plovila i posada kojima rezultat nije primarni cilj, omogućavajući da svi ljubitelji mora, od porodičnih posada i jedriličarskih družina mogu zajedriti uživajući što su dio najmasovnijeg jedriličarskog spektakla na hrvatskoj  strani Jadrana.

Tako se i ove godine nastavlja inicijativa 100 dvoboja na Mrduji, kojom veliki broj učesnika  postaju pobjednici ove jedinstvene regate.

image
- FOTO: DAN

Naime, JK Labud je za svakog pobjednika u jednom od 100 dvoboja na Mrduji osigurao zlatnu medalju, koju osvaja skiper svake od  posada koja prijavi interni dvoboj s drugom posadom iz svoje klase, a izazvana posada dvoboj prihvati.

Dodjela Zlatnih medalja nagrada, predviđena je u subotu naveče, prije dodjele pokala najboljima po skupinama, a feštu će zaokružiti koncert rock grupe Cortez.

92. MRDUJA - OSNOVNE INFORMACIJE

• 92. Mrduja, najstarija je i najmasovnija regata na hrvatskoj strani Jadrana, i jedna od najstarijih u Evropi, a svake godine okuplja oko 200 brodova i 1.500 jedriličara na ruti od Splita do Mrduje i nazad.

• Organizator regate: JK Labud, direktor regate: Damir Skelin

• Program regate: Jedriće se na ruti: SPLIT – oko ostrva MRDUJA – SPLIT oznaka 1– SPLIT cilj. Dužina a rute je 22 nautičke milje.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:30