/ -FOTO: PATROLA CG
10/12/2022 u 13:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Najavljeno nevrijeme, moguće i poplave: Vozači da voze oprezno, magla na Brajićima

Potencijalno su mogući bujični problemi, lokalna klizišta i odroni, upozorio je MUP

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a saopštio je da se danas i sjutra u crnoj Gori očekuje ciklonska aktivnost, koja će usloviti jaku kišu, lokalne kratkotrajne olujno vremenske nepogode i jak južni vjetar.

Iz Direktorata su kazali da je nevrijeme moguće u južnim-primorskim i centralnim djelovima prema sjeveru (Kolašin, Žabljak i sjeveroistočni dio prema granici sa Albanijom). 

Najavljeno je da će sjutra na sjeveru doći do osjetnog zahlađenja uveče i tokom noći u većini mjesta na sjeveru u pravcu centralnih viših predjela kiša će preći u snijeg.

- Zbog uticaja ciklona i jakog južnog-jugozapadnog strujanja vazduha, u južnom Jadranu, očekuje se kratkotrajno podizanje nivoa mora, jaki talasi-uzburkano more i lokalni problemi sa vodom duž obale. Zbog očekivane meteorološke situacije mogući su određeni problemi na terenu, a zbog intenzivne kiše i naglog priliva obilne količine vode, potencijalno su mogući bujični problemi, prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama, na saobraćajnicama i na potencijalno ranjivim mjestima moguća su lokalna klizišta ili odroni, posebno gdje su vršeni ozbiljni građevinski zahvati gdje je narušena prirodna povezanost tla- navodi MUP.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a pozvao je sve građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Iz Auto-moto saveza savjetuju opreznu vožnu, posebno na putu Podgorica- Cetinje- Budva, s obzirom da je u mjestu Brajići velika magla i da se saobraćaj odvija po mokrim kolovozima.

image

la CG

-FOTO: PATROLA CG

- Vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone.Vozačima savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja - zaključili su iz AMSCG. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:02