/ - Р ф
11/10/2022 u 09:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Neophodna veća pravna zaštita policijskih službenika

Postignut je, kako se navodi, visok stepen saglasnosti oko problema policijskih službenika i zajednički su detektovane najosjetljivije tačke u svakodnevnom životu i radu a koje zahtijevaju pojačanu pažnju i hitno rješavanje

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin ukazao je na neophodnost veće pravne zaštite policijskih službenika i ponudio punu podršku na afirmaciji i rešavanju ovog vrlo značajnog pitanja.

Brđanin sa saradicima razgovarao je sa predstavnicima novoosnovanog Nezavisnog sindikata policije (NSP) na čelu sa predsjednikom Igorom Rmandićem.

- Na sastanku je, od direktora Uprave policije, pozdravljena ideja o formiranju novog sindikata u policijskoj organizaciji i data puna podrška svim budućim potezima NSP koji će, poštujući zakonske propise, voditi poboljšanju ukupnog položaja policijskih službenika- kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Rmandić predstavio ciljeve, načela i planove djelovanja ove radničke organizacije i ukazao na vrlo težak, prvenstveno materijalni, položaj u kome se danas nalaze pripadnici policije.

-Direktor Zoran Brđanin se u potpunosti saglasio sa neophodnošću veće pravne zaštite policijskih službenika i ponudio punu podršku na afirmaciji i rešavanju ovog vrlo značajnog pitanja- kaže se u saopštenju.

Postignut je, kako se navodi, visok stepen saglasnosti oko problema policijskih službenika i zajednički su detektovane najosjetljivije tačke u svakodnevnom životu i radu a koje zahtijevaju pojačanu pažnju i hitno rješavanje.

Zajednički je konstatovana potreba održavanja kontinuiranih sastanaka direktora Uprave policije i predstavnika NSP na kojima bi se razgovaralo o problemima sa kojima se u svakodnevnom radu suočavaju službenici policije.

-Stalna i redovna komunikacija su preduslov dobre saradnje i na taj način će se na kvalitetniji način uočavati problemi i pratiti njihovo rešavanje- ističe se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:33