Ukradeno sanitetsko vozilo / foto: Vuk Niković
25/08/2024 u 12:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Niković: U Plužinama obijena vrata HMP i ukradeno sanitetsko vozilo

Dva NN lila jutros su u Plužinama upala u Jedinucu Hitne medicinske pomoći, oštetili vrata i ukrali sanitetsko vozilo, kazao je Vuk Niković, direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

- Jutros oko 3h u Jedinici HMP Plužine dogodio se incident zbog kojeg su reagovali pripadnici područne jedinice policije Plužine. Dva NN lica su prvo parkirala auto na sami ulaz Hitne pomoći i oštetila vrata, a sumnja se da je jedno lice čak i u kratkom periodu izuzelo sanitetsko vozilo hitne pomoći i vozilo ga kroz grad - kazao je Niković.

Brzom reakcijom policije, u kratkom roku omogućen je nesmetan rad ekipe Hitne medicinske pomoci u ovom gradu.

- U razgovoru sa zaposlenima rečeno mi je da u tom periodu nije bilo pacijenata, a ni kućnih posjeta. Zaposleni su bili na svojim radnim mjestima. Razlog ovakvog incidenta za sada je nepoznat - kazao je Niković.

Uprava policije i tuzilastvo, kako je kazao, preduzimaju sve zakonske radnje prema počiniocima ovog incidenta.

- Naložio sam izuzimanje video-nadzora jedinice, GPS signala kretanja vozila kao i snimak prednje kamere u vozilu koji ce biti predati tužilaštvu - kazao je Niković.

Kako je istakao, kao direktor Zavoda preduzeće sve zakonske radnje iz njegove nadležnosti kako bi se počinioci najostrije sankcionisali i omogućio nesmetan rad medicinskim radnicima.

- Takođe, i u Jedinici HMP Danilovgrad jutros oko 1 sat dogodio se incident na nivou verbalnog ekcesa koji je promtnom reakcijom policije Danilovgrad i riješen. Ovim putem odajem veliku zahvalnost Upravi policije koja shodno svojim ovlascenjima omogucava nesmetan rad uposlenima Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore - kazao je Niković.

Niković: Napadnuto medicinsko osoblje u nikšićkoj Hitnoj pomoći

Istakao je da će uskoro biti pokrenut pilot projekat obezbjeđenja svih Jedinica Zavoda uz podršku Uprave policije, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Fonda zdravstva i posebnog sistema nadzora i obezbjeđenja objekata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
09. septembar 2024 18:55