ANA NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ / -FOTO: URA
12/08/2024 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novaković Đurović: Abazovićeva Vlada zaštitila vodoizvorište Bolje sestre, Spajićeva ga sada ponovo ugrožava

Kompanija Tehno-put dobila je saglasnost na elaborat o zaštiti životne sredine za izgradnju asflatne baze na rijeci Cijevna, suprotno odredbama Rješenja Uprave za vode o sanitarnim zonama zaštite vodoizvorišta Bolje sestre.

- Podsjećam da je 43. Vlada zapečatila prethodni objekat Tehno-puta u blizini ove lokacije, dok Vlada Milojka Spajića izdaje saglasnosti za iste aktivnosti - saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je podsjetila da je zahvaljujući odlučnim potezima Vlade Dritana Avazovića, u sprečavanju nelegalne eksploatacije šljunka i izgradnji brane na Morači, oporavljeno vodoizvorište Bolje sestre, pa Regionalni vodovod danas isporučuje više količina vode u sekundi  od ugovorenih i snabdijevanje crnogorskog primorja vodom je stabilno. 

- Da bi se ovi pozitivni trendovi nastavili, potrebna je dalja zaštita vodoizvorišta i ulaganje u infrastrukturu, a ne izdavanje dozvola za izgradnju asfaltnih baza - ističe Novaković Đurović.

Ona je pozdravila aktivnosti predsjednika UO Regionalnog vodovoda, Zorana Lakušića, koji, kako kaže, ulaže velike napore u očuvanju sanitarnih zona zaštite vodoizvorišta Bolje sestre.

- Vlada je u obavezi da industrijske i privredne aktivnosti u ovim zonama zaustavi i izmjesti na druge lokacije, kako bi se očuvali vodni resursi - zaključila je Novaković Đurović.

URA: Sprema se pljačka državne imovine, kome sad Spajićev PES namješta poslove

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 20:50