Ана Новаковић Ђуровић / - RADE KOPRIVICA
19/05/2022 u 13:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новаковић Ђуровић: Неопходна потпуна реорганизација у области просторног планирања

Она је, на састанку са амбасадором Аустрије Карлом Милером, казала да у Влади желе да Црна Гора што прије постане пуноправна чланица Европске уније

Црној Гори је неопходна потпуна реорганизација у области просторног планирања, како би се сачувао један од најврједнијих ресурса које држава има, поручила је министарка екологије, просторног планирања и урбанизма Ана Новаковић Ђуровић.

Она је, на састанку са амбасадором Аустрије Карлом Милером, казала да у Влади желе да Црна Гора што прије постане пуноправна чланица Европске уније.

 - Искуство Аустрије у том погледу нам је итекако драгоцјено, и увјерена сам да ће, уз експертску подршку аустријских стручњака, Црна Гора постати дио европске породице, рекла је Новаковић Ђуровић.

Она је, како је саопштено из Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма, казала да тај ресор има снажну подршку Владе.

 - Стога имамо предуслов, али и велику обавезу, да достигнемо конкретне резултате и неопходан напредак у области екологије, додала је Новаковић Ђуровић.

Милер је, како се наводи у саопштењу, истакао да ће се Аустрија одазвати на сваки позив за подршку и помоћ у експертском и техничком смислу, посебно када је ријеч о области заштите животне средине.

Он је казао да постоји простор за унапређење сарадње кроз нове пројекте који би ускоро могли бити иницирани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:20