/ - VECTORSTOCK.COM/19707674
30/11/2021 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Удружење подстанара тражи да министарство повуче рјешење о рушењу зграде у Улици Илије Пламенца

Међу преко 200 купаца станова у овом обjекту налази се велики броj породица са тренутним подстанарским статусом коjи су станове купили искључиво личном жртвом, задуживањем, кредитним аранжманима

НВО Удружење подстанара Црне Горе-Моj Дом апелуjе на Министарство еколигиjе, урбанизма и просторног планирања да повуче рјешење у рушењу обjекта Ламела на Забjелу у Улици Илиjе Пламенца, а коjе jе заказано у децембру.

- Наиме, међу преко 200 купаца станова у овом обjекту налази се велики броj породица са тренутним подстанарским статусом коjи су станове купили искључиво личном жртвом, задуживањем, кредитним аранжманима итд. Подстанара у Црноj Гори jе и онако превише. Ако jе неко од њих успио осигурати кров над главом (као у овом случаjу) наjмање jе потребно да министарство и општински секретариjати воде препуцавања преко њихових судбина и на њихову могућу штету. Држава и њене институциjе (у овом случаjу Министарство екологиjе, урбанизма и просторног планирања) увиjек мора бити на страни своjих грађана и увиjек тражити рјешења проблема у корист грађана, а не на њихову могућу штету - новоди се у саопштењу Удружења подстанара.

Подсjећају да у Подгорици постоjи преко 13.000 обjеката дивље градње коjима jе понуђена могућност да се изврши легализациjа.

- И то jесте коректан однос државе jер на таj начин jе пружена прилика да те породице наставе живот траjно стамбено збринуте. Зато апелуjемо на све одговорне у овом случаjу да се нађе договор како обични грађани не би изгубили оно што jе њихово и што су тешком муком успjели постићи у веома тешким временима - наводе из удружења Мој дом.

Сматрају да рјешење проблема увиjек постоjи уколико има воље да се исто пронађе. У овом случаjу велики jе мотив свим странама у овом спору да ураде све како обични грађани опет не би испаштали "каквих смо примjера имали и превише".

- Вjеруjемо да до тога мора и да ће доћи а у  корист свих страна а понаjвише купаца станова - закључују из ове НВО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:19