besplatni pregled / - GLAVNI GRAD, IRF
14/10/2022 u 20:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Od ponedjeljka besplatni pregledi dojki za žene iz Podgorice

Ukoliko se nekoj ženi ustanovi potencijalni problem, mi joj nećemo pustiti ruku, već će sve potrebne preglede, od mamografije, do biopsije i prihološke pomoći dobiti potpuno gratis u roku od samo par dana, navode organizatori

Držimo te za ruku – naziv je projekta, u okviru kojeg će od ponedjeljka, 17. oktobra u narednih 90 dana biti omogućeni besplatni eho pregledi dojki za žene na teritoriji Podgorice, premosi portal roditelji.me.

Kako navode iz MIKA PROART, koji su organizatori ove akcije, projekat ima za cilj da motiviše i aktivira što veći broj sugrađanki da dođu na pregled, ne bi li se stekla navika za redovnim pregledima i eventualno otkrio kancer dojke na vrijeme.

Specijalistički kombi i doktori Poliklinike Filipović tokom tri mjeseca obići će više lokacija u gradu i obavljati preglede u trajanju od sedam sati dnevno svakog dana osim nedjeljom.

- Ukoliko se nekoj ženi ustanovi potencijalni problem, mi joj nećemo pustiti ruku, već će sve potrebne preglede, od mamografije, do biopsije i prihološke pomoći dobiti potpuno gratis u roku od samo par dana. Sve ove karakteristike čine projekat jedinstvenim, najvećim ovakvog tipa u regionu. Zakazivanje pregleda je isključivo telefonskim putem na broj 067 154 845. Ukoliko imate nedoumice ili strah pišite nam na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., navode organizatori.

Pokrovitelj projekta je Glavni grad, Sekretarijat za socijalno staranje i Kuća zdravlja, generalni sponzor Investiciono razvojni fond, partner DAA Montenegro, a tehnička podrška Montimprex.

Kombi će, kako je najavljeno, prvih deset dana biti ispred Kuće zdravlja u Ulici Novaka Miloševa 30.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 18:14