Вакцинација, аутобус / - Вакцинација, аутобус
20/05/2021 u 17:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Од сјутра вакцинација у аутобусима

Два савремена аутобуса у којима ће се вакцинација организовати од 8 ујутру до 20 сати, у петак, суботу и недјељу

Министарство здравља Црне Горе ће од петка 21. маја да омогући имунизацију свим грађанима на несвакидашњим локацијама – мимо већ постојећих 140 вакциналних пунктова,  два савремена аутобуса у којима ће се вакцинација организовати од 8 ујутру до 20 сати, у петак, суботу и недјељу, биће на располагању становницима и посјетиоцима Будве и Улцина, након чега ће обићи и остали дио државе, саопштено је из министарства здравља.

- Грађане ће вакцинисати стручне медицинске екипе из локалних домова здравља уз подршку колега из Подгорице и Института за јавно здравље - наводи се у саопштењу. 

Први дан вакцинације у мобилним пунктовима у Будви и Улцињу пратиће директор Института за јавно здравље, др Игор Галић и начелница вакцинације, др Милена Поповић Самарџић.

Министарство и Институт на овај начин потврђују максималну доступност грађанима.

-Захваљујемо Харису Аливодићу који нам је уступио два савремена аутобуса, без надокнаде. Позивамо и све остале привреднике који су у прилици да подрже оснаживање свијести о значају вакцинације да се јаве Министарству здравља или Институту за јавно здравље. Сваки вид подршке је од круцијалног значаја ка повратку у регуларне токове живота што је циљ сваког појединца у држави - закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:03