/ FOTO: TVCG
07/11/2022 u 14:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održaće kontrolno saslušanje o zadržavanju mitropolita Amfilohija u policiji 2020. godine

Na kontrolno saslušanje pozvani su direktor Uprave policije i ovlašćeni predstavnici ove Uprave, predstavnici CB Podgorica, MUP-a, v.d. VDT-a i postupajući državni tužilac, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda...

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, jednoglasno je donio odluku da se 15. novembra održi kontrolno saslušanje u vezi  zadržavanja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija 22. juna 2020. u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica.

Na kontrolno saslušanje pozvani su direktor Uprave policije i ovlašćeni predstavnici ove Uprave, predstavnici CB Podgorica, MUP-a, v.d. VDT-a i postupajući državni tužilac, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kao i predstavnici Mitropolije, kao oštećene strane u ovom slučaj upiše rtcg portal.

Predsjednik Odbora i poslanik Demokrata Momo Koprivica je predložio ovaj dnevni red u cilju saznavanja istine i omogućavanja javnosti prava da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do ponižavajućeg postupanja prema mitropolitu Amfilohiju, a što je i konstatovala institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Istakao je da raspolaže određenim konkretnim saznanjima, kao i da je vrijeme da dođe do pune istine o postupanju organa vlasti u ovom slučaju.

"Da dođemo do pune istine o tome ko je i po čijem nalogu izložio ponižavajućem postupanju mitropolita Amfilohija u prostorijama CB Podgorica, ko je i po čijem nalogu više časova ga zadržavao i nakon naloga tužioca da se pusti na slobodu, te ko treba da snosi odgovornost za ovaj događaj", navodi Koprivica.

Kako je poručio, bez istine nema pravde i vladavine prava, a bez pravde i vladavine prava neće ni biti prosperiteta našeg društva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 01:38