Radni tim za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa / Vlada
18/04/2024 u 12:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Održan drugi sastanak Radnog tima za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa

Održan je drugi sastanak Radnog tima za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa, na kom su razmijenjena mišljenja o tekućim aktivnostima sa posebnim fokusom na dostavljene prijedloge za Akcioni plan za Zajedničko regionalno tržište 2025-2028, čija se prva verzija očekuje u maju mjesecu, a konačna verzija u septembru ove godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, sastankom je predsjedavala Milica Perišić, nacionalna koordinatorka za Berlinski proces.

Sastanku je prisustvovao i zamjenik koordinatorke za Berlinski proces i državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova Bojan Božović, ali i predstavnici/ce ministarstava i organa uprave, koji su ujedno i članovi/ice ovog Radnog tima.

image
Vlada

- Razgovarano je o procesu implementacije tri sporazuma o mobilnosti, poslovnicima za implementaciju ovih sporazuma, kao i o dinamici usaglašavanja teksta Sporazuma o pristupu visokim studijama na Zapadnom Balkanu, čije je potpisivanje planirano na Samitu Berlinskog procesa u oktobru - navodi se u saopštenju.

Posebna tema sastanka bile su i aktuelnosti u vezi sa podnošenjem aplikacije za pristupanje Crne Gore SEPA-i, ali i kandidovanje projekata u okviru Zapadnobalkanskog investicionog okvira (WBIF).

Radni tim za koordinaciju aktivnosti u okviru Berlinskog procesa održao prvi sastanak

Sastanak je bio prilika i za informisanje o predstojećem Regionalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana o Planu rasta (Kotor, 15-16. maja), te sastanku nacionalnih koordinatora Berlinskog procesa koji će biti održan na marginama konferencije.

Dogovoren je nastavak saradnje i redovne komunikacije u cilju uspješne realizacije svih tekućih i planiranih aktivnosti u okviru Berlinskog procesa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 01:02