/ - фото: МПКНС
20/10/2021 u 14:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан састанак поводом презензације Стратегије раног предшколског васпитања и образовања

Поред представника Министарства, на састанку су учешће узели и директори јавних предшколских установа у Црној Гори, као и представници НВУ „Родитељи”

Данас је у просторијама Министарства просвјете, науке, културе и спорта одржан састанак  којем су присуствовали директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање, Славица Илинчић, начелница Дирекције за предшколско васпитање, Весна Вучуровић и самостална савјетница за предшколско васпитање, Весна Пејовић.

- Поред  представника Министарства, на састанку су учешће узели и директори јавних предшколских установа у Црној Гори, као и представници НВУ „Родитељи”. Састанак је представљао јединствену прилику да директорима вртића буде презентована недавно усвојена Стратегија раног и предшколског васпитања и образовања за период од  2021- 2025. године, документ који даје смјернице за даљи рад у васпитно образовном процесу који се одвија у вртићима- наводе у саопштењу.

Такође, на састанку је било ријечи и о недостатку стручног кадра, нарочито у централној и приморској регији, што представља основу за анализу уписне политике када је образовање васпитача у питању.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:07