фото: Министарство просвјете, науке, културе и спорта
20/08/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одржан састанак руководства ОШ Владимир Назор: Настава ће се организовати у три смјене

Такође, директорица је нагласила да је организован бесплатан превоз ученика

Јуче је у дворишту Основне школе Владимир Назор одржан састанак на ком су присуствовали директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање Славица Илинчић, директорица школе Љиљана Марковић и помоћник Миомир Ђуришић, као и представници Савјета родитеља и родитељи ученика ове школе, наводи се у саопштењу.

Директорица школе је на почетку састанка изложила проблем са којим се ученици, родитељи и управа школе суочавају од марта мјесеца, од када дјеца не похађају наставу у школи обзиром да је процијењено да школа, због нестабилности објекта, није безбједна за даље функционисање.

Присутнима се на почетку састанка обратила директорица школе и истакла и више него добру сарадњу са Министарством просвјете, науке, културе и спорта које је заједно са управом школе интезивно радило на рјешавању овог проблема, те је након бројних састанака, одлучено да се за ученике ОШ „Владмир Назор“, од првог септембра настава организује у двије оближње школе : ОШ „ Марко Миљанов“ и Гимназији „ Луча“.

Такође, директорица је нагласила да је организован бесплатан превоз ученика. 

–  Настава ће се организовати у три смјене, у  првој смјени ће бити ученици петог разреда, у другој  ученици од шестог до деветог разреда, а у  међусмјени ће бити ученици другог разреда. У Гимназији „ Луча“, прву смјену ће похађати ученици трећег разреда, другу ученици четвртог разреда, а међусмјену ученици првог разреда и биће организован продужени боравак за ученике првог разреда –изјавила је директорица Марковић додајући да све детаљне информације око превоза ученика и организације наставе родитељи могу добити директно од разредних старјешина.

Ђуришић се захвалио присутнима на сарадњи и изразио разумијевање за незадовољство родитеља чија дјеца због објективних разлога нијесу могла похађати наставу у овој школи. Он сматра да је уз подршку Министарства,  донијето најбоље рјешење за дјецу и информисао пристуне о новој одлуци да се гради нова школа на истом простору, у школском дворишту и напоменуо да је обавеза како управе школе, тако и Министарства, а у косултацији са родитељима да се у међувремену редовна  настава организује на најефикаснији  начин, у складу са околностима.   

Директорица директората за предшколско, основно и инклузивно образовање изложила је активности које су урађене од стране Министарства, почев од евалуације стања и сарадње са стручном комисијом Грађевинског факултета чији је финални извјештај показао да школа није безбједна,  преко састанака са представницима родитеља како би се заједнички донијело најповољније рјешење.

– Од самог почетка, Министарство има став да се донесе трајно рјешење и на овом простору, који је урбанистички предвиђен искључиво за васпитно – образовне установе, изгради нова школа, која ће имати просторно веће капицитете,  боље услове за извођење наставе и боравак дјеце, запослених и родитеља у школи –изјавила је Илинчић и закључила да је Министарство обезбиједило средства за изградњу, те да се ради на убрзаном обезбјеђивању потребне документације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:43