Vasilije Čarapić / - FOTO: MIćKO VUJISIć, DAN
12/10/2024 u 17:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Oglasio se Čarapić: Koristio sam službeni auto u privatne svrhe dva minuta, gorivo platio iz svog džepa

Nakon konkretnih dokaza da je Vasilije Čarapić koristio sližbeno auto u privatne svrhe stiglo je priznanje poslanika PES-a na društvenoj mreži X uz mapu kretanja između službenih i privatnih dužnosti.

- Službeno auto sam danas koristio u službene svrhe. U toku dana, između dvije službene aktivnosti koje sam obavljao, prenio sam privatne stvari do zgrade u kojoj živim. Vožnja u tu svrhu je trajala manje od dva minuta, a gorivo u službenom vozilu sam platio iz sopstvenog džepa. Za sve preostale stvari koje sam kasnije tog dana prenosio angažovao sam i platio firmu koja se bavi transportom. Prema povjerenoj državnoj imovini se odnosim odgovorno i smatram da u ovoj situaciji ista nije bila ugrožena niti da se radi o zloupotrebi. Ova situacija je eventualno odraz moje loše bezbjednosne kulture, što je isključivo na moju ličnu, a ne na štetu građana. Na raspolaganju sam skupštinskim i nadležnim organima za sva pojašnjenja - napisao je Čarapić na svom X nalogu.

Poslanik PES-a je objavio trasu dvominutne putanje kroz Podgoricu, kao i izvod sa platnog računa od 23. septembra. Činjenica da je usuo 40 eura benzina više ide u prilog automobilu i njegovoj maloj potrošnji, ako je tada poslednji put sipano gorivo.

image

Gorivo natočeno 23. septembra

- MREžA X

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. oktobar 2024 21:38