/ Фото: Илустрација
06/12/2021 u 20:15 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опрез за родитеље: Профил "Тета" дјеци шаље поруке о самоубиству

Профил "Тета" је наводно из Хрватске, а поруке које се шаљу дјеци наводе на отуђеност, повученост и суицидне радње

Подгоричка полиција добила је кривичну пријаву родитеља малољетног дјетета пошто је њена дјевојчица комуницирала са профилом на друштвеним мрежама под именом "Тета", са кога су дјевојчици послате поруке које наводе на идеје о сaмоубиству.

image
Фото: Дан

Образовне установе у Подгорици су информисане о овој пријави и у допису који је прослијеђен директорима школа наводи се да, уколико наставници и родитељи примијете драстичне промјене у понашању дјеце, одмах о томе обавијесте полицију. 

Профил "Тета" је наводно из Хрватске, а поруке које се шаљу дјеци, осим на суицидне идеје, наводе на отуђеност и повученост.

- Молимо разредне старјешине и учитеље да скрену пажњу родитељима и ученицима и уколико примијете промјене у понашању дјеце да обавијесте инспекторку Снежану Бабовић- поручује се у допису. 

Управа полиције је обавијештена о овом догађају. 

Приче о сумњама о сајбер криминалу у Црној Гори појавила се након два трагична догађаја, односно смрти двоје младих људи из Пљеваља, који су скочивши са моста на Ђурђевића Тари починили самоубиство.

Трагедије су се догодиле у веома кратком року. Након другог трагичног случаја у којем је жртва био малољетник, на друштвеним мрежама појавио се велики број објава у којима се изражава сумња да у Црној Гори постоји секта чији чланови се усмјеравају ка суицидним радњама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 12:59