/ Фото: Архива
29/08/2021 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опрезно возите, путеви су мокри и клизави

Могући су одрони на дионицама које пролазе крос усјеке

У Црној Гори јутрос се саобраћа по мокрим путевима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке могући су одрони.

Из Ауто-мото савеза Црне Горе савјетовали су опрезну вожњу и поштовање свих ограничења и забрана дефинисаних постављеном сигнализацијом.

На магистралним путевима М – 2 Подгорица – Сотонићи – Петровац, М-2 и М-2.4 гранични прелаз (ГП) Дебели Бријег – Херцег Нови – Kотор – Тиват – Будва – Бар – ГП Сукобин, од 17 до 22 сата, саобраћај је забрањен за теретна моторна чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћај је забрањен од 17 до 22 сата, за теретна моторна чија највећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

- Ова забрана се не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталација, возила за помоћ на путу, специјална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњаче које превозе лако кварљиву робу - казали су из АМСЦГ.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материја на дијелу магистралног пута М-2 од ГП Дебели бријег преко Херцег Новог и Kаменара до кружног тока у мјесту Липци.

Саобраћај на магистралном путу М-5 Рожаје-Шпиљани биће обустављен за све врсте возила од девет до 11 и од 13 до 15 сати и од 21 до 24 сата. Ван ових термина саобраћај је регулисан семафорском сигнализацијом.

На регионалном путу Р-3 дионица Пљевља-Метаљка саобраћај је обустављен од девет до 11 и од 14 до 16 сати.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћај на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида саобраћаја не дужих од 15 минута.

Саобраћај на регионалном путу Р-13 од Тузи Љеворијечких до Матешева биће обустављен од десет до 14 сати због санације.

Због радова на магистралном путу М-4, дионица Подгорица-Тузи, затворена је једна трака булевара.

На магистралном путу М-6, дионица Михаиловица – Пљевља, саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова.

На магистралном путу Даниловград-Подгорица саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова, а могући су и краћи застоји, не дужи од 15 минута.

На путевима Пљевља-Ђурђевића Тара-Жабљак-Шавник, Пљевља-Градац-Шула и Ђурђевића Тара-Мојковац, саобраћај је због асфалтирања промијењен са двосмјерног на једносмјерни од седам до 19 сати.

На првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен је пролаз за вријеме радова.

Пролаз је једино дозвољен возилима која посједују пропусницу компаније ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:34