фото: Пријестоница / - фото: Пријестоница
03/12/2021 u 12:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Осам геронтодомаћица се у новембру старало о 80 старих на Цетињу

- Морамо водити рачуна о члановима наше заједнице који су старије доби и омогућити им достојанствену старост. - нагласио је градоначелник

Пријестоница Цетиње предложиће Црвеном крсту Црне Горе да уговор о сарадњи на спровођењу програма ,,Помоћ у кући одраслом и старом лицу са инвалидитетом“ буде настављен и у току 2022. године, најавио је градоначелник Александар Кашћелан.

 - Веома смо задовољни партнерским односом и сарадњом са ЦКЦГ, а посебно због чињенице што смо у прилици да подржимо наше суграђане и суграђанке којима је потребна помоћ геронтодомаћица. Морамо водити рачуна о члановима наше заједнице који су старије доби и омогућити им достојанствену старост.  Овакви програми увијек ће имати подршку локалне управе -  казао је градоначелник.

Постојећим деветомјесечним уговором, који истиче 31. децембра, предвиђено да Пријестоница сноси трошкове учешћа у програму корисника са Цетиња, а према рјешењима која је донио надлежни центар за социјални рад.

У новембру је у програму било 80 корисника о којима се старало осам геронтодомаћица. Локалној управи у спровођењу програма партнер је Организација Црвеног крста Пријестонице Цетиње.

Програм обухвата услугу набавке хране, помоћ приликом припремања оброка и при храњењу, приликом кретања и одржавања личне и хигијене простора, при гријању простора, помоћ приликом набавке штампе и књига и плаћања мјесечних рачуна, посредовање у обезбјеђивању различитих врста услуга за одржавање стана и уређаја за домаћинство, набавку љекова и одвођење на љекарске прегледе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:00