Вакцинација против ковида / - LAZAR RUZIC- Дан
31/07/2021 u 21:10 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пацијент из Пљеваља након Фајзера примио Синофарм, његово стање се прати

То пациjента не угрожава животно већ захтиjева праћење као и након сваке вакцинациjе, што jе у конкретном случаjу и предузето, наводе из Института за јавно здравље

Комбинациjом вакцине произвођача Фајзер-Бионтех и Синофарм вакцине вакцинисано више милиона људи у свиjету, пациjент из Пљеваља се прати као и послиjе сваке вакцинациjе, навели су из Института за јавно здравље.

– Институт за jавно здравље jе обавиjештен да jе грађанину из Пљеваља умjесто Фаjзер вакцине, као друга доза дата Синофарм вакцина. То пациjента не угрожава животно већ захтиjева праћење као и након сваке вакцинациjе, што jе у конкретном случаjу и предузето – поручују из ИЈЗ.

Из Института су истакли да jе у више земаља свиjета након добиjене Синофарм вакцине, као трећа доза дата Фаjзер вакцина онима коjи нису развили антитиjела.

– Дакле, у пракси су већ праћени ефекти комбиновања ове двиjе вакцине. Из Дома здравља Пљевља су нас информисали да jе, тек након што jе пациjенту одштампана потврда о вакцинациjи Синофарм вакцином, медицинска сестра уочила да jе као прву дозу добио Фаjзер вакцину. Претходна потврда у систему jе поништена, а љекар jе направио извjештаj у коjем jе описано чињенично стање – навели су из Института.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:27