Вакцинација против ковида / - LAZAR RUZIC- Дан
31/07/2021 u 21:10 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Пацијент из Пљеваља након Фајзера примио Синофарм, његово стање се прати

То пациjента не угрожава животно већ захтиjева праћење као и након сваке вакцинациjе, што jе у конкретном случаjу и предузето, наводе из Института за јавно здравље

Комбинациjом вакцине произвођача Фајзер-Бионтех и Синофарм вакцине вакцинисано више милиона људи у свиjету, пациjент из Пљеваља се прати као и послиjе сваке вакцинациjе, навели су из Института за јавно здравље.

– Институт за jавно здравље jе обавиjештен да jе грађанину из Пљеваља умjесто Фаjзер вакцине, као друга доза дата Синофарм вакцина. То пациjента не угрожава животно већ захтиjева праћење као и након сваке вакцинациjе, што jе у конкретном случаjу и предузето – поручују из ИЈЗ.

Из Института су истакли да jе у више земаља свиjета након добиjене Синофарм вакцине, као трећа доза дата Фаjзер вакцина онима коjи нису развили антитиjела.

– Дакле, у пракси су већ праћени ефекти комбиновања ове двиjе вакцине. Из Дома здравља Пљевља су нас информисали да jе, тек након што jе пациjенту одштампана потврда о вакцинациjи Синофарм вакцином, медицинска сестра уочила да jе као прву дозу добио Фаjзер вакцину. Претходна потврда у систему jе поништена, а љекар jе направио извjештаj у коjем jе описано чињенично стање – навели су из Института.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 17:16