Северина / - Северина
13/09/2021 u 07:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Патријарх Порфирије пријавио Северину полицији, због узнемиравања

- Попе, попе, дружиш се са кримосима - само је једна порука, коју је патријарху српском упутила позната пјевачица

Регионално позната пјевачица Северина Вучковић мјесецима узнемирава патријарха српског Порфирија и шаље му увредљиве и пријетеће СМС поруке.

"Попе, попе, дружиш се са кримосима", само је једна порука, коју је патријарху српском упутила позната пјевачица.

Како се у медијима сазнало, поглавар СПЦ све је пријавио хрватском тужилаштву (ДОРХ - Државно одвјетништво Републике Хрватске), које је покренуло предистражни поступак против Северине.

ПОЧЕЛА И ДА ЗОВЕ

Према информацијама до којих су медији дошли, узнемиравање (мада би се с пуним правом могло рећи и прогањање) почело је непосредно након Порфиријевог избора у фебруару. Северина је поруке слала на хрватски број који је патријарх користио док је био митрополит загребачко-љубљански и претежно боравио у тој земљи. Он није реаговао све до пре три седмице, када је пjевачица, видjевши да он не одговора и да је чак престао и да гледа поруке, није почела и да га позива на тај број (сада, иначе, користи и други пошто више не борави у Хрватској).

- Дан - два после именовања за поглавара СПЦ почеле су да стижу поруке. У њима Северина патријарха Порфирија ословљава са попе ("Попе, попе, дружиш се са кримосима") и пише буквално све и свашта, користећи такав рjечник који нормалан човjек не може ни да замисли (неке поруке су толико бљутаве и огавне да смо одлучили да их не објављујемо, прим. аут.). Порфирије у почетку није реаговао, али је онда узнемиравање постало готово свакодневно, а било је и позива - каже један од саговорника.

Како преносе извори из Загреба, патријарх СПЦ је у тужилаштву примљен на највишем нивоу и цiо случај је схваћен веома озбиљно. Не само зато што се ради о поглавару СПЦ већ и зато што је садржај порука које је Северина слала такав да ту има много елемената претње.

БЕЗУМАН ПОСТУПАК

Говорећи о мотиву за овакве безумне поступке пjевачице, наши саговорници указују да они вjероватно потичу из мржње због коректних и добрих односа које патријарх Порфирије има са Миланом Поповићем, с којим она води битку око старатељства над сином Александром. Поповић је познат као велики добротвор Цркве, који је помагао у обнављању и опремању српских светиња у Хрватској, између осталог, и након посљедњег јаког земљотреса. Порфирије је и крстио Поповићевог најмлађег сина.

Поводом овог случаја, хрватска пjевачица као и њен менаџмент се нису оглашавали.

(Alo)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 10:16