Патријарх Порфирије / - LAZAR RUZIC
23/10/2021 u 23:19 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Патријарх Порфирије: Све што желимо другима, нека буде и нама

Ако желимо зло муслиманима Бошњацима, нека буде нама, ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама, поручио је патријарх Порфирије

Патриjарх српски Порфириjе поручио jе данас да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели.

Патријарх је истакао и да не може да пристане на то да било ко доводи у питање идентитет, духовни и национални.

– То је услов за препознавање оног другог и различитог с коjим уз међусобну размјену треба да богатимо jедни друге. Ако иком желимо зло нека буде нама. Ако желимо зло муслиманима Бошњацима, нека буде нама, ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама – поручио је патријарх на Инстаграму.

Он jе у своjоj поруци на Инстаграму навео да не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми jесмо, наш идентитет, духовни и национални.

– Тек кад знамо ко смо, препознаjемо ко jе и било ко други. Тек тада моћи ћемо да делимо своjе са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружаjу и тако богатимо jедни друге – поручио jе поглавар Српске православне цркве.

Патријарх борави у дводневној посједи Епархији бањалучкој, а данас је служио Свету архиjереjску литургиjу са епископом бањалучким Jефремом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:06