Патријарх Порфирије и Александар Грушко / - Милорад Видовић
19/06/2021 u 09:01 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Патријарх Порфирије и Грушко о Црној Гори

Грушко је нагласио улогу Руске Федерација у очувању мира и стабилности на Балкану, као и да у том погледу посебан значај има допринос СПЦ, а да посебно цени напоре које улаже њен предстојатељ лично

Патријарх Порфирије разговарао је данас у Патријаршијском двору у Београду са замеником министра спољних послова Руске Федерације Александром Грушком.

Српски патријарх и Грушко су у отвореном и пријатељском разговору изразили задовољство због чврстих пријатељских односа између Републике Србије и Руске Федерације, који се одражавају на свим нивоима. Патријарх Порфирије је истакао неколико значајних заједничких пројеката, овенчаних руским учешћем у унутрашњем уређењу храма Светог Саве и захвалио Руској Федерацији на подршци и разумевању по питању проблемâ са којима се суочава Српска Православна Црква у јужној српској покрајини Косову и Метохији, саопштила је СПЦ.

„У истој мери Његова Светост је нагласио принципијелан и праведан став Руске Федерације у вези са другим питањима са којима се наша Црква и народ суочавају, истичући нужност очувања мира и праведан положај свих народа у Босни и Херцеговини, и посебно стабилност Републике Српске као гаранта опстанка не само српског народа, него и хришћанске културе на том подручју“, наведено је у саопштењу.

Разговарано је, како се даље каже, и о озбиљним проблемима СПЦ и верника у Црној Гори. Грушко је истакао да је одмах по избору принципијелним ставовима и даљим унапређењем сарадње са Руском православном црквом патријарх Порфирије освојио симпатије руског народа.

„Грушко је нагласио улогу Руске Федерација у очувању мира и стабилности на Балкану, као и да у том погледу посебан значај има допринос СПЦ, а да посебно цени напоре које улаже њен предстојатељ лично“, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

25. septembar 2021 16:41