PEJOVIĆ I KOLJENOVIĆ / - FOTO: SKUPšTINA CG
17/05/2024 u 18:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pejović: Skupština će biti partner inicijativama koje imaju za cilj jačanje položaja mladih

Skupština Crna Gora će biti vrijedan partner u svim inicijativama koje imaju za cilj intenziviranje saradnje i jačanje položaja mladih u regionu, poručio je potpredsjednik crnogorskog parlamenta Boris Pejović tokom današnjeg susreta sa Edinom Koljenovićem, šefom Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) u Crnoj Gori.

U toku sastank su, kako se navodi, predstavljena dostignuća Kancelarije koja je osnovana u okviru Berlinskog procesa i razgovarano je o mogućnostima buduće saradnje između Skupštine Crne Gore i RYCO-a, vodeći računa o zajedničkim prioritetima u pogledu unaprjeđenja položaj mladih u Crnoj Gori i regionu.

Pejović je ukazao na posvećenost Skupštine Crne Gore unaprjeđenju omladinskih politika u Crnoj Gori.

- Skupština će biti vrijedan partner u svim inicijativama koje imaju za cilj intenziviranje saradnje i jačanje položaja mladih u regionu - kazao je Pejović tokom susreta.

Navodi se da Pejović je ukazao i na potencijalne koristi saradnje Skupštine i RYCO-a, istakavši da “Crna Gora svojim radom i ulaganjem u mlade u narednom periodu može poslati snažnu poruku saradnje i dobrosusjedskih odnosa”.

- RYCO je u proteklih nekoliko godina postigla opipljive rezultate usmjerene na međusobno razumijevanje i pomirenje u cijelom regionu - kazao je Koljenović.

Pejović: Podržati potrebe studenata jer budućnost našeg društva ostaje na njima

On je dodao da je, pored implementacije regionalnih projekata, kancelarija u Crnoj Gori posvećena izgradnji partnerstva sa nacionalnim i međunarodnim akterima koji djeluju na lokalnom nivou.

Iz Skupštine su naveli da Koljenović je takođe ukazao na niz dobrih praksi i inicijativa koje je RYCO pokrenula na lokalnom nivou, a koje se,kaže, mogu primijeniti i u državama Zapadnog Balkana.

Dodaje se da je posebno  istakao da vidi mogućnost zajedničkog djelovanja RYCO i parlamenata država Zapadnog Balkana, sa ciljem postizanja boljih rezultata u saradnji mladih i omladinskoj politici u regionu.

Sagovornici su zaključili da Skupština Crne Gore, u saradnji sa RYCO, može dati primjer efikasnog zastupanja interesa mladih u procesima donošenja odluka, jedan je od zaključaka.

- Ova saradnja takođe može dovesti do dalje saradnje u širem regionalnom kontekstu, pomažući u stvaranju povoljnijeg okruženja za razvoj mladih - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 04:29