Са састанка / - фото: Министарство одбране
11/09/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пешић: Америчко-jадранска повеља А-5 доказан механизам каналисања евроатлантских аспирациjа

На састанку jе разговарано о безбjедносним изазовима на Западном Балкану, са посебним фокусом на будућност региона у погледу евроатлантских интеграциjа

Генерални директор Директората за политику одбране, генерал маjор Раjко Пешић, учествовао jе данас на састанку политичких директора министарстава одбране држава чланица и посматрача Америчко-jадранске повеље (А-5), коjи jе одржан у Загребу, Република Хрватска. Ово jе први састанак коjи се не одржава у онлаjн формату, у оквиру А-5 инициjативе, од како jе проглашена пандемиjа Ковид-19, саопштено је из Министарства одбране.

На састанку jе разговарано о безбjедносним изазовима на Западном Балкану, са посебним фокусом на будућност региона у погледу евроатлантских интеграциjа, те будуће перспективе заjедничког учешћа земаља А-5 у међународим мисиjама и операциjама.

Пешић jе истакао да jе Америчко-jадранска повеља А-5 доказан механизам каналисања евроатлантских аспирациjа региона Западног Балкана, те снажан инструмент jачања регионалне безбjедносне сарадње и међусобног повjерења. Имаjући у виду  актуелне безбjедносне изазове, од коjих су многи изазвани пандемиjом Ковид-19, Пешић jе указао на неопходност jаче регионалне сарадње и заjедничког дjеловања у борби против безбjедносних изазова.

Током састанка дефинисане су теме за предстоjећи састанак министара одбране А-5, коjи ће се одржати у новембру ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:41