digitalizacija auto škola / - MNPI
03/10/2024 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počinje digitalizacija u auto-školama

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u saradnji sa Mašinskim fakultetom Univerziteta Crne Gore, a u sklopu Memoranduma o saradnji koji je potpisan između ove dvije institucije, pokrenulo je proces dogitalizacije u okviru auto-škola.

U tom pravcu, održan je sastanak ministarske prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović sa predstavicnima Mašinskog fakulteta, dr Milankom Damjanovićem, doc. dr Boškom Matovićem i Ivanom Šoćem, osnivačem FIVE Grupe.

Prva faza digitalizacije podrazumijeva da će postupak od upisa kandidata pa sve do izdavanja svjedočanstva biti u potpunosti realizovan u elektronskoj  formi, dok će u drugoj fazi biti omogućeno i elektronsko polaganje teorijskog dijela vozačkog ispita.

Očekuje se da proces digitalizacije obje faze bude završen do kraja marta.

U cilju daljeg unapređenja ove oblasti, pored digitalizacije, Ministarstvo će u narednom periodu raditi i na obezbjeđivanju priručnika koji će pratiti obuke kandidata za vozače, kao i organizovanju seminara za instruktore vožnje, predavače u auto školama i ovlašćene ispitivače kako bi se dodatno unaprijedio i ovaj segment.

Sastanku su prisustvovali v.d. generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje, mr Jasna Jovanović i mr Mirza Gargović, samostalni savjetnik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 18:28