фото: Приватна архива / - фото: Приватна архива
01/01/2022 u 16:14 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Подгоричанка Анђела Вујовић кува, путује и ужива у свом послу: Ништа не може замијенити своју земљу и дом

- Младима бих препоручила наравно да грабе сваку прилику коjа им се пружа, да уче и примаjу сваку критику и похвалу. Наравно да уколико jе та прилика ван земље, зашто да не, па ћемо надам се jедном све то знање дониjети и обогатити нашу земљу - испричала нам је она

Обишла је Тајланд, Карибе, убрзо ће на Флориду, а све то захваљујући својм таленту и посвећености послу којим се бави. Подгоричанка Анђела Вујовић је умјетник у кухињи, ради посао који воли и ужива. Иако је животни пут одвео  ка далекој Флориди, за Портал Дан, каже да ништа не може замијенити своју земљу, дом и домаћу кухињу.

Куварством је почела да се бави од 17 године, а љубав према том послу родила се уз мајку док је она кувала. Пресрећна је јер већ 10 година ради посао који воли.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

 - Драго ми jе што jе прво питање колико особа мора да воли своj посао.У мом случаjу jа сам пресрећна jер радим посао коjи волим, што значи да посао не дозивљавам као обавезу већ као љубав,умjетност. Често понављам,нађите посао коjи волите и нећете морати ни дан да радите - казала нам је Анђела на почетку интервјуа.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

Ова млада дјевојка каже да се од куварства у нашој земљи може живјети, али да је нажалост овај посао код нас слабо плаћен.

 - Од куварства у нашоj земљи се може живjети, наравно.Кувар jе jако битно занимање за нашу земљу коjоj jе туризам битан, али не и довољно плаћен.Због тога приморава многе младе да оду из земље и своj таленат поклањаjу свиjету умjесто своjоj земљи. Али и то има своjу предност. Многе колеге кувари поред свог примарног занимања,раде доста са стране,свадбе, разне догађаjе,мениjе и тако остваруjу додатни приход. Тренутно сам запослена у једном ресторану на Флориди - навела је она.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

Иако често путује, прије корона кризе, радила је на Тајланду и Карибима, Анђела тврди да ништа не може замиjенити своjу земљу, дом као и домаћу кухињу.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

- Одлазимо да радимо у разне земље, показуjемо изврстан резултат, унапређуjемо се, учимо друге кухиње, у мом случаjу таjландска, карибска, кинеска, jапанска и многе друге, учимо jезик, другу културу, обогаћуjемо се, а са друге стране увиjек патимо за своjом земљом. Мислим да ће сваки колега сложити са мном - наглашава она.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

Младима препоручује да грабе сваку прилику и да уче и путују, па једног дана, тим искуством обогате Црну Гору.

image

фото: Приватна архива

- фото: Приватна архива

 - Младима бих препоручила наравно да грабе сваку прилику коjа им се пружа, да уче и примаjу сваку критику и похвалу. Наравно да уколико jе та прилика ван земље, зашто да не, па ћемо надам се jедном све то знање дониjети и обогатити нашу земљу. Моjи планови,као и сваком кувару су да оснуjем своj ресторан и своjе креациjе и импровизациjе презентуjем домаћем тржишту. Надам се да ћу томе успjети. До тада,наставићу да зарађуjем у иностранству jер ми нуди бољу зараду, могућност усавршавања и много тога. Наравно то су неки планови и циљеви ка коjима тежим. Планирам такође да унаприједим своjу инстаграм мрежу где сам позната, гдје ћу такође моци да презентуjем креациjе како из наше традиционалнце кухиње тако и интернационалне - испричала нам је она.

Надамо се да ће у науму успјети, и поново се као њене колеге вратити у Црну Гору како би знањем обогатили своју државу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:41