Obuka CGO / - FOTO: CGO
13/09/2024 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

CGO: Uključenost policije ključna u adresiranju vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije

Ukupno 20 policijskih službenika bilo je danas na obuci koji je Centar za građansko obrazovanje (CGO) organizovao u Podgorici. Tema je bila uključenost i adekvatno postupanje policijskih službenika i službenica u slučajevima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije.

Predavačice na današnjoj obuci bile su Maja Janković, državna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu i Kristina Mihailović, izvršna direktorica Udruženja Roditelji.

Kako je saopšteno iz CGO, one su sa učesnicima obradile brojne teme, poput opservacije i procjene maloljetnika u pripremnom postupku, posredovanja u krivičnim postupcima, krivičnih djela protiv polne slobode nad djecom, te postupanje prema djeci i mladima kao žrtvama.

- Zadovoljna sam interakcijom tokom današnjeg rada. Kolege i koleginice iz policije su bili jako zainteresovani da podijele svoja iskustva, da usvoje nova znanja. Smatram da će ne samo ove nego i buduće obuke, za koje se nadam da će biti u kontinuitetu, a organizovani od strane CGO-a, u dovoljnoj mjeri pomoći Upravi policije u daljim preduzimanjima njihovih mjera i radnji, i da će poboljšati kvalitet njihovog postupanja u ovoj oblasti - ukazala je Janković.

Ova obuka je druga u nizu koju CGO organizuje, u saradnji sa Upravom policije, za policijske službenike u cilju jačanje njihovih kompetencija pri postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije.

Prethodno je bila organizovana obuka za sjeverni dio, a za sljedeću sedmicu je planirana posljednje koja će okupiti policijski kadar iz južne regije Crne Gore.

CGO: Kako učenici vide škole i nastavni kadar u suzbijanju vršnjačkog nasilja?

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 16:35