Оана Кристина Попа / - OANA KRISTINA POPA
16/06/2021 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Попа: ЕУ подржава проjекте заштите животне средине и одрживог развоjа

У Будви сарађуjемо са државним и локалним властима даjући подршку у припреми инфраструктурних проjеката, казала је Попа

Европска униjа (ЕУ) ће наставити да подржава локалне заjеднице широм Црне Горе како би помогла да се туризам и укупна економиjа земље што приjе опораве, казала jе шефица Делегациjе ЕУ Оана Кристина Попа приликом прве радне посjете Цетињу и Будви.

Попа jе, како jе саопштено из ЕУ инфо центра, подсjетила на значаjна улагања Униjе у заштиту животне средине у Црноj Гори, као кључне вриjедности за бољи квалитет живота данашњих и будућих генерациjа.

Она jе навела да jе ЕУ обезбиjедила три милиона ЕУР за подршку развоjу и изградњи канализационог система на Цетињу, као и да jе уложено више од 1,5 милиона ЕУР за санациjу некадашње нелегалне депониjе Вртиjељка.

„Данас сам имала задовољство да се увjерим да jе ова некадашња црна еколошка тачка претворена у обновљену зелену област“, рекла jе Попа.

Она jе оциjенила да jе Липска пећина добар примjер одрживог коришћења природног насљеђа за развоj туризма, и казала да jе задовољна што jе ЕУ подржала таj проjекат.

“У Будви сарађуjемо са државним и локалним властима даjући подршку у припреми инфраструктурних проjеката, а такође помажемо и у циљу ефикасниjег управљања приобалним подручjем,” навела jе Попа.

Према њеним риjечима, црногорска обала jе изузетно драгоцjен ресурс, коjи jе потребно заштитити и развиjати на одржив начин.

Попа jе подсjетила да jе ЕУ обезбиjедила 115 милиона ЕУР за подршку у борби против пандемиjе коронавируса у Црноj Гори, наводећи да jе таj новац већ помогао у заштити здравља грађана и очувању хиљада радних мjеста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:42