Marković i Popa / - FOTO: VDT
18/07/2024 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popa: Odgovorno tužilaštvo od presudne važnosti za ubrzanje puta ka EU

Efikasno i odgovorno tužilatvo od presudne je važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj uniji, poručila je ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Vrhovni državni tužilac (VDT) Milorad Marković primio je u oproštajnu posjetu  ambasadorku Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu i tom prilikom izrazio zahvalnost na saradnji i podršci u prethodnom periodu.

Tokom sastanka, kom je prisustvovao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vrhovni državni tužilac istakao je da je pozitivan Izveštaj o procjeni ispunjenosti privremenih merila za poglavlja 23 i 24 (IBAR) potvrda opredijeljenosti državnotužilačke organizacije da ostvaruje konkretne i efikasne rezultate u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala.

-Time smo ostvarili jedan od ciljeva, a koji nas istovremeno obavezuje da nastavimo sa ostvarivanjem vidljivih rezultata i reformama koje će doprinijeti da Državno tužilaštvo, kao institucija, funkcioniše po standardima Evropske unije - naglasio je Marković.

Ambasadorka Popa podsjetila je da je prilikom prvog susreta sa Markovićem  pozdravila njegovu riješenost da intenzivira ključne reforme u Državnom tužilaštvu.

-Efikasno i odgovorno tužilatvo od presudne je važnosti za zaštitu vladavine prava i ubrzanje puta Crne Gore ka Evropskoj uniji – poručila je Popa.

Sagovornici su se saglasili da će saradnja Državnog tužilaštva i Evropske unije biti nastavljena i u narednom periodu u cilju dostizanja međunarodnih standarda u funkcionisanju državnotužilačke organizacije.

 

                                    

                                                                                                                                                                    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 20:25