Поповић Самарџић / - Редакција Дана
11/10/2021 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић Самарџић: Страхуjемо да jе Спаjићев план дио предизборне кампање

Синдикат jе jош 30. септембра Спаjићу упутио сет питања, како би се увjерили да иза наjаве о повећању зарада у здравству стоjи темељна анализа и остварив план, али да до данас одговоре нису добили, каже Поповић Самарџић

Министар финансиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић jе, представљањем плана коjим jе наjављено повећање зарада, оставио броjне дилеме и питања на коjе jе неопходно одговорити, казала jе предсjедница Синдиката доктора медицине Милена Поповић Самарџић.

Она jе, у Боjама jутра, рекла да се у Синдикату радуjу свакоj виjести о побољшању животног стандарда грађана.

Како jе навела, Синдикат jе jош 30. септембра Спаjићу упутио сет питања, како би се увjерили да иза наjаве о повећању зарада у здравству стоjи темељна анализа и остварив план, али да до данас одговоре нису добили.

"Након његовог jавног наступа остало jе много дилема, питања на коjе бисмо жељели одговор, у нади да наjављени план ниjе дио неке предизборне кампање, чега се плашимо, него остварив план, и да се не криjе намjера да се грађани и здравствени радници доводе у заблуду", казала jе Поповић Самарджић.

Према њеним риjечима, неопходно jе знати на коjи начин се планира финансирати здравствени систем.

"Када смо водили разговоре с њим, наш захтjев за повећање зарада љекарима на годишњем нивоу износио jе десет милиона, и нама jе министар тада рекао да нема довољно новца да обезбиjеди у буджету, па се питамо на коjи начин планира обезбиjедити 300 милиона", казала jе Поповић Самарджић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:01