/ - FOTO: SASAMATIC
11/09/2023 u 20:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Povodom 11. septembra američka zastava na zgradi Vlade

Napadi 11. septembra 2001. godine bili su niz od četiri koordinisana teroristička napada vahabističke islamističke terorističke grupe Al Kaida na SAD

- Povodom 11. septembra,  u znak sjećanja na žrtve terorističkog napada na Kule bliznakinje Svjetskog trgovinskog centra u Njujorku, zastava SAD istaknuta je na zgradi Vlade Crne Gore- saopšteno je iz Vlade.

Podsjećamo, napadi 11. septembra 2001. godine bili su niz od četiri koordinisana teroristička napada vahabističke islamističke terorističke grupe Al Kaida na SAD.

Četiri komercijalna aviona kalifornijskog tipa, koji su poletjeli sa tri različita aerodroma na sjeveroistoku SAD, otelo je tokom leta 19 terorista Al Kaide, koji su izveli napade u tri grupe po pet i jednoj grupi od četiri osobe. Al Kaida i Bin Laden su kao motive naveli američku podršku Izraelu, prisustvo američkih trupa u Saudijskoj Arabiji i sankcije Iraku. Nakon što je skoro deceniju izbjegavao hapšenje, Bin Laden je lociran u Pakistanu 2011. gdje je ubijen tokom američke vojne racije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 22:36