/ - Printscreen
22/04/2023 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Revizorskog odbora Luke Bar islam nazvao lažnom vjerom, iz kompanije najavili smjenu

Na drušvenim mrežama vrijeđao Bošnjake

Nakon obajve predsjednika Revizorskog odbora Luka Bar AD Miloša Ostojića, koju je objavio na privatnom profilu na društvenoj mreži, a koju su prenijeli mediji, reagovali su Odbor direktora i Menadžment “Luka Bar” AD i ogradili se sa indignacijom od ovakve izjave. Najavili su da će odmah biti iniciran postupak smjene Ostojića.

- Ovom prilikom podvlačimo da Ostojić, nije Rukovodilac u “Luka Bar” AD, niti stalno zapošljeni u kompaniji. Do sada je funkciju u Revizorskom odboru obavljao profesionalno korektno, a za predsjednika Revizorskog odbora imenovan je od strane članova tog tijela. Naša kompanija izgrađena je i funkcioniše na temeljima zajedništva, jednakosti, multinacionalnosti i multikulturalnosti. Kao takva prepoznata je ne samo u domaćim, već i u međunarodnim okvirima - navodi se u saopštenju.

Dodaju da u cilju dosljednog očuvanja tako izgrađenog, više od jednog vijeka brižljivo građenog imidža, kao i etičkih i moralnih standarda kompanije, Odbor direktora i Menadžment, oštro osuđuju izjavu Ostojića, koja se ne može, niti smije dovoditi u kontekst sa kompanijskom politikom i principima funkcionisanja i rukovođenja.

- U Luci, kao uostalom i u gradu Baru, danas se slavi Ramazanski Bajram, kao što su se slavili i katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs. Sve praznike zajedno slavimo, poštujemo i uvažavamo, stoga jedan subjektivni, privatni stav profesionalno angažovanog lica, sigurni smo neće poremetiti, niti promjeniti funkcionisanje naše kompanije. Ali, isto tako apelujemo na sve učesnike javnog i političkog života- da se ovaj slučaj ne politizuje, ne instrumentalizuje u dnevnopolitičke svrhe i da nikako ne služi za bilo kakvo podizanje tenzija u ovim blagim danima - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:33