Универзитет Црне Горе / - Ректорат
15/09/2021 u 14:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предвиђено 2,1 хиљада мјеста на специјалистичким студијама

Коначну одлуку, како су казали, донијеће Влада, у поступку давања сагласности на расписивање Конкурса

На Универзитету Црне Горе (УЦГ) за упис на постдипломске специјалистичке самофинансирајуће студије предвиђено је 2.119 мјеста, одлучио је Сенат УЦГ-а.

Предложено је да на Електотехничком факултету буде 300 мјеста, на Филолошком 245, Природно-математичком 215, Правном 180, Грађевинском 178, а на Факултету политичких наука и Факултету за туризам и хотелијерство по 150.

Предлогом је предвиђено да на Филозофском факултету буде мјеста за 120 студената, на Металуршко-технолошком 105, Економском 100, Поморском факултету Котор 90, Медицинском факултету 70, а на Биотехничком факултету 60.

Како је саопштено из УЦГ-а, предложено је да на Факултету за спорт и физичко васпитање буде 50 мјеста, на Машинском 40, Архитектонском 25, Музичкој академији 24, а на Факултету драмских умјетности 17 мјеста.

 - Приликом предлагања, Сенат се руководио бројем који је у складу са лиценцом ресорног Министарства, стандардима квалитета наставе, процјенама броја студената који ће уписати специјалистичке студије и материјалном основом за реализацију студијских програма - казали су из УЦГ-а.

Наводи се да су предлози оправдани са аспекта запошљивости и потражње на тржишту рада, просторних и кадровских капацитета организационих јединица, као и исказаног интересовања студената за упис.

 - Предлог Сената биће достављен на даље разматрање Управном одбору УЦГ-а, који ће донијети одлуку о предлогу броја студената за упис на специјалистичке студије и висини школарине - казали су из Универзитета.

Коначну одлуку, како су казали, донијеће Влада, у поступку давања сагласности на расписивање Конкурса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 22:11