ИЈЗ Фото
12/06/2021 u 15:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преминула једна особа, регистровано 14 новопозитивних

Наводи се да је до 15 сати пријављен опоравак код 45 пацијената

У Црној Гори је, од посљедњег пресјека, преминула једна особа инфицирана коронавирусом, а регистровано је 14 нових случајева инфекције, саопштено је из Института за јавно здравље (ИЈЗ).

Из ИЈЗ су казали да су њихове и друге јавне и приватне лабораторије које се баве дијагностиком инфекције коронавируса, током петка завршиле анализу и Институту доставиле резултате за 1.334 узорка.

Новооткривени случајеви су из Андријевице четири, Подгорица, Рожаја, Никшића и Пљеваља по два и Бара и Жабљака по један.

-Током јучерашњег дана Институту је пријављен један смртни исход повезан са ЦОВИД-19 инфекцијом, код пацијента из Улциња старости 65 година-наводе у саопштењу.

Укупан број преминулих повезаних са ЦОВИД-19 инфекцијом у Црној Гори од почетка пандемије је 1.598.

Наводи се да је до 15 сати пријављен опоравак код 45 пацијената.

Узимајући у обзир све новооткривене случајеве као и број опорављених, укупан број тренутно активних случајева КОВИД-19 у Црној Гори износи 441.

Од почетка епидемијских дешавања укупан број регистрованих случајева инфекције новим коронавирусом у Црној Гори је 99.928.

У Подгорици је тренутно активно 177 случајева коронавируса, у Пљевљима 51, Рожајама 34, Бијелом Пољу 25, Бару 22, Никшићу и Будви по 17, Беранама 14, Тивту 13, Тузима и Андријевици по десет, Херцег Новом осам и у Котору и Даниловграду по седам.

На Цетињу, Мојковцу и Петњици активно је по пет случајева коронавируса, на Жабљаку четири, Гусињу, три, у Плаву, Улцињу и Шавнику по два и у Плужинама један.

У Колашину тренутно нема активних случаjева коронавируса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:51