/ Фото: Приватна архива
06/12/2021 u 16:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одлазак подгоричког ориђинала: Преминуо Шоми Рогановић

Неукротивог духа, пун прича и догодовштина, врхунски познавалац поп културе био је чест гост култних подгоричких локала у којима ће сада бити необично боравити, а не срести га

Чувена подгоричка легенда, ориђинал и некадашњи радио водитељ Драган Шоми Рогановић преминуо је данас у 80-тој години. 

Рођен 1941. године, страствени љубитељ Динама из Загреба и сутоморских плажа живио је у Скопској улици 63, у подгоричком насељу Маслине. 

Нажалост сам, провео је своје последње дане у породичној кући која је прије годину дана реконструисана. Добри и хумани људи платили су лани Шомију дуг за струју, а Агенција за становање Главног града дала је скроман допринос, па један дио куће Шомијеве куће оспособила за становање.

image
Фото: Приватна архива

Неукротивог духа, пун прича и догодовштина, врхунски познавалац поп културе, био је чест гост култних подгоричких локала у којима ће сада бити необично боравити, а не срести га. 

Његове чувене поштапалице и узречице “Ово нема ниђе”, “А морам” стигле су и да се појаве ни мање, ни више него у аутобиографским књигама глумца Жарка Лаушевића. 

У подгоричким круговима Шоми ће остати упамћен као водитељ чувених радио емисија "Ало Шоми".

Дуго је радио на радио станици Фри Монтенегро и на Радију Горица, а појављивао се и као натуршчик у емисијама Забјело Републике.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 21:57