/ - фото: Пријестоница
28/07/2021 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приjестоница ће подржати креирање архива Цетињског биjенала

Кашћелан jе, како jе саопштено из Приjестонице, казао да jе значаj Цетињског биjенала немjерљив за црногорску еманципациjу

Приjестоница ће подржати проjекат Фондациjе Петровић Његош да се направи архива Цетињског биjенала, договорено jе на састанку градоначелника Цетиња Александра Кашћелана и принца Николе Петровића.

Кашћелан jе, како jе саопштено из Приjестонице, казао да jе значаj Цетињског биjенала немjерљив за црногорску еманципациjу, jачање грађанске свиjести и оснаживање савремене умjетности.

– Приjестоница Цетиње ће са задовољством пружити подршку овом проjеку, коjи ће доприниjети вредновању насљеђа Биjелана, са научног и хуманистичког аспекта – рекао jе Кашћелан.

Принц Никола jе захвалио на подршци и презентовао детаље проjекта – да се направи архива Биjенала, дигитална платформа коjа ће jе подржати, да буду направљене изложба и инсталациjе, као и да се организуjе форум на коjем би се разговарало о будућности Цетињског биjенала.

– Надам се да ће и млади умjетници имати разумиjевања за овакав проjекат и воље да у њему учествуjу. Насљеђе Биjенала jе изузетно, вишеслоjно и изузетан jе потенциjал за формирање нових генерациjа умjетника и даљу трансформациjу црногорске културе – казао jе принц Никола.

Саговорници су се, како jе саопштено, сагласили да jе Цетињско биjенале потенциjал и да га само треба оживjети.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:18