/ - ФОТО: СА САСТАНКА
27/01/2022 u 11:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница Цетиње подржала манифестацију “Црна Гора у ритму Европе”

Посебно ме радује што је овај програм посвећен дјеци и младима, који су будућност града и државе и у чији развој Пријестоница континуирано улаже кроз различите активности, казао је градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан

Цетињски основци, средњошколци и млади до 21 годину имаће прилику и ове године да учествују на музичкој манифестацији “Црна Гора у ритму Европе”, што је обезбијеђено данашњим потписивањем уговора између Пријестонице Цетиње, локалне Туристичке организације и организатора - Еуропеан цапитал адвисорс манагемент.

У програм учествују телевизијски тимови састављени од екипа из најмање 12 градова Црне Горе, а за које је обезбијеђена бесплатна обука у виду: сценског, телевизијског и пјевачког представљања земље.

Дјеца и омладина са Цетиња се припремају да учествују и представе свој град као једну земљу Европе коју им додјељује организација телевизијског програма „Црна Гора у ритму Европе“, на финалном телевизијском преносу свих градова и општина, а у граду побједнику за претходну годину, уз директан телевизијиски пренос на телевизији са националном покривеношћу у Црној Гори.

- Посебно ме радује што је овај програм посвећен дјеци и младима, који су будућност града и државе и у чији развој Пријестоница континуирано улаже кроз различите активности. Цетињска дјеца стасавала су уз дух и историју која су причала бројна страна посланства која су на Цетињу, која представљају дио црногорске историје и традиције и свједоче партнерству и пријатељству грађеном са Европом- казао је градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан приликом потписивања Уговора.

Нагласивши да је Цетиње град побједника, градоначелник је исказао увјерење да ће и на овом такмичењу Пријестоница имати представнике који ће нас учинити поносним: “Знам да ће наши Цетињани и Цетињанке показати како се срцем пјева за оно што се воли, што се живи и што је дио сваког од нас, усађен кроз бескомпромисне борбе које су водили наши преци, а чијим херојством се и данас дичимо“.

Представник организатора Давид Макевић представио је присутнима, представницима цетињских основних и средњих школа, детаље програма, начин пријављивања и подршку коју ће организација пружити одабраним учесницима такмичења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:40