/ Prijestonica Cetinje
09/07/2024 u 10:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Proslava Dana državnosti na Cetinju

Prijestonica Cetinje pripremila je bogat program povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

Na Cetinju će se 12. jula sa početkom u 20 sati na Ljetnjoj pozornici održati koncert Omaž umjetnicima – „Cetinje ne zabravlja“, posvećen Aleksandru Lesu Ivanoviću, Božidaru Ivaniševiću, Ljubomiru Ševaljeviću, Ranku Kiku Vujoviću i Tanji Jabučanin. Nastupiće Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić, Tanja Šeter i Vesko Mileusnić, saopšteno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu gradonačelnika Prijestonice Cetinje.

13. jula u 9 sati predstavnici Prijestonice Cetinje i UBNOR-a položiće vijenac na spomen-kosturnicu.

- Istog dana u 19 časova u Centralnoj biblioteci Crne Gore „Ðurđe Crnojević” biće otvorena izložba Petra Glendže – Od Mare i Dafine, do Jovane i Stane: žene u fondovima nekadašnjega Dvorskog arhiva (1485-1833), doć će u 20 sati na Ljetnjoj pozornici biti održan muzičko-dramski program „Crnogorski umjetnici Prijestonici“. Nastupiće Aleksej Molchanov, Tanja Ševaljević Bogdanović, Nedeljko Pejović, Zoran Vujović, Sanja Đuranović i Mija Kovačević - saopštili su iz Prijestonice Cetinje.

Povodom Dana državnosti neradni 13, 14. i 15. jul

Na Ljetnjoj pozornici 20. jula će nastupiti jedna od najpoznatijih interpretatorki crnogorske muzike Branka Šćepanović koja ove godine slavi jubilej – 55 godina karijere. Koncert će početi u 20 sati.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 17:15