Фото: Иван Петровић Ипе (са протеста)
21/07/2021 u 11:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ВИДЕО/ФОТО) Протест због наименовања у школству: "Не дамо дјецу у четнике"

Црна Гора у својој историји није била црња и гора него што је данас, сматра Јован Рабреновић из Либералне партије

Група грађана окупила се у  знак протеста због, како наводе, скандалозних наименовања у школству.

- Сриједа у 10 сати испред Министарства просвјете, науке, културе и спорта, код сјеверне трибине Стадиона Будућности-пише у најави која циркулише друштвеним мрежама.

И Барани ће на протест поводом дешавања у школству. Окупљају се 25. јула испред Спортског центра Тополица.

- Весна Братић и Рада Вишњић у пакету морају да оду - поручују у најави.

Окупљени су носили транспаренте: "Не дамо ђецу у четнике", "Доњи веш је океј, фашизам није океј", "Министарство етничког чишћења"....

-Не пристајемо да преко наше дјеце и образовног система реализујете пројекат српски свет. За побједу на изборима носиоци власти нека се захвале на другачији начин, вријеме је за одлазак Владе ове и овакве-казао је  поручио је Небојша Мрваљевић из Форума слободних грађана Луча. 

-Црна Гора у својој историји није била црња и гора него што је данас- сматра Јован Рабреновић из Либералне партије. 

-У Црној Гори се није десило до сада да улицама тумарају људи који кличу ратним злочинима и величају ратне злочине. Данас се дешава да 80 година након устанка ми постављамо себи питање да ли смо достојни насљедници наших предака. Тужилаштво, судство и полиција не раде ништа да би казнили оне који величају фашизам. Црна Гора неће бити држава која поистовјећује четнике и партизане по цијену да се деси поново оно сто се десило 13. јула"- рекао је Рабреновић.

Аида Петровић из НВО Црногорски женски лоби саопштила је да је министарка Весна Братић признала да је направила још једну грешку у низу када је наименовала Раду Вишњић па онда то опозвала.

-Ћутање свих апостола и аминовање свега што Братић ради је за сваку осуду. Ово мора бити заустављено ради добробита садашњих и будућих генерација- сматра она.

Видео/фото: Иван Петровић Ипе (портал Дан)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. septembar 2021 01:41