Протојереј Мирчета Шљиванчанин / - Митрополија
27/07/2021 u 12:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Протојереј Мирчета Шљиванчанин нови старјешина Цркве Светог Ђорђа под Горицом

- Црква Светог Ђорђа је мајка свих цркава у Подгорици, а могли би рећи да је она и духовно огњиште старе Подгорице и још много тога - каже протојереј Мирчета Шљиванчанин

По благослову митрополита црногорско-приморског Јоаникија, протојереј Мирчета Шљиванчанин, дугогодишњи свештеник и секретар Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, унапријеђен је и прелази у Цркву Светог великомученика Георгија под Горицом да обавља дужност старјешине и вршиоца дужности архијерејског намјесника подгоричко-колашинског, саопштило је свештено братство Саборног храма.

Овим поводом се обратио протојереј-ставрофор Далибор Милаковић који је испред свештеног братства Саборног храма у Подгорици и вјерног народа, протојереју Мирчети Шљиванчанину пожелио на новој благословеној дужности сваки напредак, благослов и много среће у даљем служењу Богу и вјерном народу на још бољи начин.

- Посебну захвалност му дугујемо као вјероучитељу који је хиљаде дјеце учио о вјери и љубави и Богу, па нека му Господ ту љубав коју је уткао и којом служи стоструко врати. Нека га Господ Бог и Свети Георгије просвете и нека би ова нова дужност, нови позив на који га Црква призива још више га утврде и уздигну у вјери и љубави - казао је прота Далибор.

Старјешина Саборног храма протојереј-ставрофор Драган Митровић уручио је оцу Мирчети поклон – свештеничке одежде.

Протојереј Мирчета Шљиванчанин се захвалио на указаној части.

- Оно што бих вас замолио јесте да долазите и у Цркву Светог Ђорђа. То је најстарији храм,  не само у Црној Гори него и шире. То је, могли би рећи, мајка свих цркава у Подгорици, а могли би рећи да је она и духовно огњиште старе Подгорице и још много тога. Не заборавимо то је најстарији храм нашега града, који је много важан и у чијим темељима су мошти многих светих људи. Замислите само девет вјекова молитве и живота у тој цркви - казао је Шљиванчанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:44