Vesna Knežević / foto: Radio Cetinje
12/07/2022 u 09:49 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Prvostepenom presudom poništena još jedna odluka o smjeni direktora

Sud je utvrdio da Knežević nije počinila povredu radne obaveze zbog koje je razriješena

Osnovni sud u Podgorici donio je prvostepenu presudu kojom se poništava rješenje Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta (MPKNS) o razrješenju direktorice cetinjske Osnovne škole "Njegoš" Vesne Knežević, koјe јe doniјeto u јulu 2021. godine. Knežević je sa te dužnosti razriješena odlukom ministarke Vesne Bratić 12. jula 2021. godine, uz obrazloženje da ne izvršava radne zadatke i da vrši povredu radne obaveze, te da nije formirala školski odbor, a samim tim ni pokrenula aktivnosti koje su u nadležnosti istog.

Sud je utvrdio da Knežević nije počinila povredu radne obaveze zbog koje je razriješena. Kako se navodi u obrazloženju, ona je preduzela sve korake za formiranje novog školskog odbora, a sve u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju koji je stupio na snagu 12.6. 2021.godine. Školski odbor, kako јe konstatovano, nije formiran upravo krivicom tužene.

– U zakonski propisanom roku direktorica Knežević je održala sjednicu nastavničkog vijeća na kojoj je dobila podršku svih članova vijeća, predložila članove zaposlenih za odbor i izvršila izmjene akta o sistematizaciji radnih mjesta i statuta škole. Svi akti su uredno dostavljeni nadležnom ministarstvu – navodi se u obrazloženju.

Knežević јe kazala da su sva rješenja, koja su donesena tipski, sa površnim obrazloženjima, bez dokaza i činjenica, svoj epilog dobila na sudu, a najveći broj smijenjenih direktora je, kako ističe, dobio sporove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 23:21